AKTUELNOSTI

FILMSKA MUZIKA

pročitaj više

ČARDAŠOM U PROLEĆE

pročitaj više

LA CANCONE ITALIANO

pročitaj više

CHOPIN & BELLINI

pročitaj više

ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA / VINARIJA JEREMIĆ2

11.06.2021. HISTORIA DE UN AMOR

pročitaj više

ZVUCI KUBE I BRAZILA U VINARIJI JEREMIĆ

pročitaj više

BEOGRAD VEČITI GRAD / 100 SENKI NAD BEOGRADOM

Putovanjem kroz istoriju na našim prostorima sa glavnim Kapetanom - Aleksandrom Diklićem u organizaciji Centra za vinsku kulturu, odnosno prostorijama Belgrade Wine Hub-a...

pročitaj više

DA, TO SU BILI DANI....

Poezija,muzika, pesma, vina, druženje tj sve što život čini lepim, sadržano je u osmoj tematskoj večeri muzičko poetskog kabarea Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića...

pročitaj više

SA PRVIM TREŠNJAMA, STIŽU I PRVI TURISTI....

Još od prvih majskih dana, Jugovo je dobilo novu živopisnu boju. Zarudele trešnje su pravi magnet za turiste i ljubitelje prirode..

pročitaj više

DUNAV, SUNCE, REFLEKSIJA.

Malo je reči kojima bi iskazali zahvalnost Dunavu... Da li zbog letnje svežine, zimske toplote, ruže vetrova ili zbog sunčevog ogledala...

pročitaj više

ZAJEDNO I KADA JE TEŠKO

Poštovani prijatelji, saradnici, ljubitelji vina… Shodno vremenu u kome svi zajedno delimo isti problem, obaveštavamo Vas da i dalje možete računati na naše proizvode u istom kvalitetu, ali sa zakonski prilagođenim uslovima distribucije.

pročitaj više

VASIL, JAZZ, SONATA, KANON...

Posle koncerta Vasila Hadzimanov, zidovi naše vinarije nisu opijeni samo vinima već i zvucima vrhunskih muzičara!...

pročitaj više

SMEDEREVSKA PESNICKA JESEN U VINARIJI JEREMIC

Kada nesto traje 50 godina i kada se sve vreme razvija i raste, onda zavrednjuje veliko poštovanje prema osnivačima, njihovom radu i trudu...

pročitaj više

UMETNOST ZA HUMANOST

 

pročitaj više

B R A Z I L - NOVA DESTINACIJA ZA SONATU I KANON

Taj čudesni Brazil !!! Velika zemlja prepuna prirodnih lepota i dobrih ljudi. Iako svi povezujemo Brazil sa fudbalom, sambom...

pročitaj više

“ WINE & BLUES” 18.05.2019.

pročitaj više

VEČE ŠOPENA

pročitaj više

JEDNO SNEŽNO I NEZABORAVNO VEČE... VINO I SEVDALINKA

Drugo u nizu tematskih večeri održano je 25.01.2019. godine u koncertnom prostoru Vinarije Jeremić...

pročitaj više

VEČE KLAVIRA, POEZIJE I PESME UZ KANON I SONATU

Prvo u nizu tematskih večeri organizovano je 13.12.'18. u koncertnoj sali Vinarije Jeremić. Spoj muzičkih dela Čajkovskog...

pročitaj više

ZLATNE VESTI IZ BERGAMA!

Sa internacionalnog ocenjivanja vina "Emozioni dal Mondo" u Bergamu, inače specijalizovanom za samo dve vrste vina Merlot i Cabernet Sauvignon...

pročitaj više

BERBA 2018. NIKAD NIJE RANO...

Izreka kaže da nikad nije kasno, za nas bi se u ovom slučaju pre reklo „Nikad nije rano“...

pročitaj više

OPATIJA 2018 – KVARNER WINE FEST

KVARNER WINE FEST održan 02. i 03.06.2018.g. u Opatiji bio je premijera, kako za organizatora tako i za naša vina u Hrvatskom primorju.

pročitaj više

Vino – Turizam – Ugostiteljstvo

Spoj vina i turizma postao je nezamenljiva ponuda Beograda. Jedni bez drugih su nerazdvojivi, što je i prirodno.

pročitaj više

Ko je bio Sveti Trifun ?

Nažalost ljudi tek posle smrti dobijaju epitete vrednosti koje su ih krasile tokom života.
Tako je bilo i sa Svetim Trifunom...

pročitaj više

INTERNACIONALNE VINSKE SUDIJE...

Naše udruženje proizvođača vina iz Beogradskog vinogorja, imalo je čast da predstavi svoja vina eminentnim internacionalnim ocenjivačima, među kojima su i oni najstrožiji sa Decanter-a, AWC-a i drugih svetskih takmičenja.

pročitaj više

GROŽĐE KOJE OBEĆAVA...

Za potpis berbe 2017.g. zavrseno je samo prvo poluvreme...
Tropsko leto nateralo nas je da berbu Sauvignon Blanca pocnemo jos od 20.avgusta.

pročitaj više

"SONATA Icone" i "MERLOT terroire"

premijerno na "PORTOMONTENEGRO - SUPER WINE 2017". Na raskosnoj vinskoj pozornici pod vedrim nebom, Portomontenegro - grad u gradu, 07. i 08. jula 2017. bio je centar okupljanja ljubitelja vina, kako mestana C.Gore tako i mnogobrojnih turista i vinskih profesionalaca iz susednih zemalja.

pročitaj više

Wine tourn de France - Lepo i korisno

Paris -Loire -Cognac -Bordeaux -Perpignan - Lepo je videti kolevku nastanka Merloa, Sovinjona, Kabernea... Danas najprisutnije sorte u celom svetu, ipak na svom izvoru nastanka pogotovo u raskosnim zamkovima imaju neku posebnu vrednost.

pročitaj više

Lena Kovačević i Sonata

23.03.2017.g. od poslepodnevnih časova Kalemegdan je zasijao nekim novim bojama, kao da se podmladio. U restoranu Kalemegdanska terasa održano je veče vina, ljubavi i muzike uz Lenu Kovačević i Sonatu.

pročitaj više

Veče vina, ljubavi i muzike uz Sonatu i Lena Kovacevic. Restoran Kalemegdanska terasa 23.Mart 21.00 čas

pročitaj više

Beo Wine Fair 2017

Od kada postoji sajam turizma i vina u Beogradu nikada nije bilo više izlagača i posetilaca, kako domaćih tako i stranih. Bogate i maštovite dekoracije krasile su čitav sajamski prostor, Beograd je potvrdio centralnu poziciju na Balkanu u svakom pogledu.

pročitaj više

Dok je ljubavi bice i dobrih vina.

Sveti Trifun ili dan ljubavi ?
Nije slucajno sto su ova dva praznika spojena jednim datumom.
Na koji god da pomislimo vezuju nas isti epiteti; radost, ljubav, sreca, zajednistvo, vino, ili jednom recju ljubav.

pročitaj više

Srećne novogodišnje i božićne praznike želi Vam Vinarija Jeremić. Da ih proslavite u miru i sreći sa Vašim najmilijima.

pročitaj više

SONATA – klasika ili vino

Oduvek je Beč bio centar muzičke klasike, a sonata obavezna muzička kompozicija koja se nalazila na koncertnim repertoarima mnogih pozorišta, koncertnih dvorana, muzičkih škola. Publika je uživala slušajući a umetnici su uživali opuštajući se u jednom restoranu na adresi Schikanedergasse 7.

pročitaj više

“VIENNA CALLING...”
SONATA 2015 – GOLD MEDAL

Lepe vesti stižu iz Beča... Na najmasovnijem takmičenju vina na svetu, među 12866 uzoraka, od 1866 proizvođača iz 46 zemalja, Sonata 2015 osvojila je zlatnu medalju sa 90,50 poena.

pročitaj više

A U S T R A L I J A - NOVA DESTINACIJA ZA SONATU I KANON

Prvi izvoz naših vina za Australiju potvrđuje da za ljubitelje vina ne postoje granice. 16000 km na prekookeanskom brodu više nam ne izgleda tako daleko. Kad samo pomislimo kako se u nekom restoranu u Melburnu ili Sidneju otvara boca Sonate ili Kanona...

pročitaj više

Šarak u vinogradu – pripreme u podrumu

Početak faze zrenja grožđa počinje sa promenom boje pokožice na bobicama ili narodski rečeno "šarkom". Tako jednostavnim načinom vinograd nam ukazuje na svoje prolazno vreme do berbe, s tim i do priprema u podrumu.

pročitaj više

POSETA KINESKOG PREDSEDNIKA - VELIKA ČAST I ODGOVORNOST

Veliko nam je zadovoljstvo sto je KANON izabrano vino za glavno jelo na predsednickom rucku, a jos vece sto su komentari na kvalitet bili izuzetni.

pročitaj više

Cvetanje vinove loze

Cvetanje vinove loze je najosetljivija fenofaza razvoja loze od koje zavisi kapacitet roda, kvalitet oplodnje, zdravo formiranje bobica i još puno bitnosti koje utiču na dalje formiranje grozđa.
Inace, prava je šteta što užitak faze punog cvetanja traje samo par dana jer...

pročitaj više

Salon vina u Ziri - potvrda kvaliteta

Generalni utisak nakon učešća na “Wine Style” salonu vina održanom u subotu 23.4.2016. god. u Ziri bio je da kvalitet pobeđuje. Idealan termin za održavanje vinskog salona jeste kraj aprila, gde je većina izlagača predstavila vina – bela i roze iz berbe 2015.

pročitaj više

Novi zasadi na Jugovu

Dugo čekano proširenje vinograda se i ostvarilo. Kupovina novih poseda pored naših starih vinograda omogućila je proširenje zasada vinove loze, tako da će Merlo za 3-4 godine dobiti svog mlađeg brata, zajedno sa uvek dobrodošlim Kaberne Sovinjonom.

pročitaj više

Bićemo prvaci sveta...

Vinska Reprezentacija Slovenije u fudbalu ( “Združenje Vinarjev” ), aktuelni prvaci Evrope u konkurenciji fudbalera - vinara, posetila je našu vinariju kao prvu stanicu na rekreativnom druženju u Srbiji. Pored iskusnih proizvodjača vina - od braće Šćurek iz Goriških Brda do Danila Štajera iz Štajerske oblasti, kao počasni član ekipe bio je živa legenda Jugoslovenske i svetske košarke - Ivo Daneu.

pročitaj više

MORE - SONATA - JADRAN

Na međunarodnom vinskom festivalu "Monte vino 2016" u Podgorici učestvovala je i naša vinarija predstavljajući ponudu za leto 2016.g. - turističku sezonu koja se nestrpljivo očekuje u rekordnim posetama.

pročitaj više

Sonata kao letnja uvertira

Na proteklom sajmu vina Monte Vino održanom 18. i 19. marta 2016.god. u Podgorici posetioci su imali čast da se upoznaju sa mladim vinima iz najnovije berbe 2015. Mladi sovinjon "Sonata" 2015 je svojom kompleksnošću i bogatstvom aroma izazvalo...

pročitaj više

Veče vina i muzike na najlepšoj terasi Beograda

Kada su dva praznika spojena u jednom danu, poput "Svetog Trifuna" i "Valentines day" onda i proslava mora biti u duhu njihovog značaja. Ove godine, restoran Kalemegdanska Terasa i Vinarija Jeremić organizovali su veče vina i muzike 14.02.2016.g.

pročitaj više

Veče vina i muzike na najlepšoj terasi Beograda

Provedimo zajedno nezaboravno veče u kultnom beogradskom restoranu na vrhu Kalemegdana uz probrana vina Vinarije Jeremić i najlepši ženski vokal mlađe generacije - Nevenu Božović.

pročitaj više

Jesen 2015 kao berba grožđa – berba medalja

Kvalitet Kanona (2012) potvrđen je i na najmasovnijem svetskom ocenjivanju vina “AWC Vienna 2015”, koje se odrzava svake godine u Beču. Ponosni smo njegovom zlatnom medaljom, ali još nam je draža ocena od 92,7 poena, što je kako kažu - najbolje ocenjeno srpsko vino.

pročitaj više

FEDIS - Festival domaćih igranih serija

Peti, međunarodni, Festival domaćih igranih serija (FEDIS), održan je 7. i 8. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra Čukarica, uz učešće osam domaćih i tri serije iz regiona, uz pokroviteljstvo opštine Čukarica.

pročitaj više

Smedervska Jesen 2015.

Već 128 godina berba grožđa u Smederevu obeležava se kao gradski praznik koji slave svi Smederevci, a posebno proizvođači grožđa i vina. Tih dana vrata naše Vinarije širom su otvorena, a posebno zadovoljstvo je kada mnogobrojni Smederevci dovode svoje goste i osećaju se kao domaćini.

pročitaj više

Početak berbe u našim vinogradima

Danas 24.8.2015. u ranim jutarnjim časovima započeta je berba...

pročitaj više

Žene i vino - dame biraju Sonatu

„Nomen est omen“ govorili su latini sugerišući tako da nam ime koje nosimo određuje karakter i sudbinu...

 

pročitaj više

Poput zvuka prefinjene muzike

Kada vino postane izazov koji otvara nove standarde kvaliteta, onda je kristalno jasno da se iza toga nalazi spoj prirodnog bogatstva, tehnološkog umeća, kreativnosti i energije.

Pogledajte celu vest [pdf]

pročitaj više

Otvorene posete vili Obrenovića

S radošću zelimo da vas obavestimo da je od maja tekuće godine u samoj blizini naše vinarije otvorena za posetu vila "Zlatni breg" letnjikovca dinastije Obrenović...

 

pročitaj više

Dan otvorenih vinskih podruma Srbije

U nedelju 31.5.2015. vinarija Jeremić je bila učesnik događaja "Dan otvorenih vinskih podruma Srbije". Našu vinariju je posetilo četiri grupe ljubitelja vina i umetnika, koji su svojim sugestijama...

 

pročitaj više

Zlatna trojka

Jos jedan podstrek za dalji rad! Na proteklom sajmu u Vrscu Vinofest 2015 nasa vina su pokupila brojne simpatije i pohvale. Crveno vino Kanon 2012 osvojivsi veliko zlato je samo utvrdilo svoj status vina sa velikim potencijalom..

pročitaj više

8. mart za pamcenje

- Jos jedno divno vece vina je za nama! Sonata, Rondo i Kanon, ambijent i melodijom preneta emocija dobrineli su uzitku svih nasih cula. Sinergetski smo doprineli da ovaj dogadjaj podignemo na znatno visi nivo i hvala svima na tome! Ovaj 8. mart ce se zaista pamtiti! - 

pročitaj više

Najlepse melodije Jelene Tomasevic uz Sonatu i Kanon

8.3.2015. od 20 h gosti restorana "Kalemegdanska terasa" ce imati priliku da uzivaju uz Sonatu i Kanon i najlepse pesme Jelene Tomasevic. Dodjite da u prijatnoj atmosferi dozivimo nasa vina i zajedno podelimo utiske. - 

pročitaj više

Početak saradnje hotela "Kragujevac" i vinarije "Jeremić"

"Pocetak saradnje hotela "Kragujevac" i vinarije "Jeremic" obelezen je 12.2.2015. u restoranu "Panorama". U prepunom ambijentu gosti su imali priliku da se upoznaju sa vinima iz nase vinarije: Sonatom, Rondom i Kanonom, 

pročitaj više

Vlasnik-Sasa Jeremic

 

Gost restorana Panorama

U cetvrtak 12.2.2015. Vinarija Jeremic ce sa svojim vinima biti gost restorana Panorama Kragujevac. Gosti restorana Panorama ce imati priliku da uzivaju u prigodnom meniju i dobroj muzici...

pročitaj više

Vlasnik-Sasa Jeremic

 

Nova vina za novu godinu

Pored priznanja sa raznih međunarodnih i domaćih takmičenja, naša vina privlače sve veću pažnju vinskih poznavaoca. Prisustvo naših vina polako se proširuje i van granica naše zemlje. Planovi za 2015. godinu su posete partnerima u: Austriji, Nemačkoj, Rumuniji, Rusiji…

pročitaj više

 

Vinarija Jeremić: Kad vina zasviraju

Tačno na uglu ulica 25. maja i 8. marta u Jugovu, predgrađu Smedereva, smestila se osvežavajuće nova i moderna Vinarija Jeremić. Na preko hiljadu kvadrata prizemlja i podruma, gde su degustaciona sala i apartmani posle niza godina još uvek u završnim radovima, sve odiše nekom čistoćom forme i sadržaja.

pročitaj više