AKTUELNOSTI

Vinarija Jeremić: Kad vina zasviraju

Tačno na uglu ulica 25. maja i 8. marta u Jugovu, predgrađu Smedereva, smestila se osvežavajuće nova i moderna Vinarija Jeremić. Na preko hiljadu kvadrata prizemlja i podruma, gde su degustaciona sala i apartmani posle niza godina još uvek u završnim radovima, sve odiše nekom čistoćom forme i sadržaja. Takva su i vina – veoma konkretna, bez nepotrebnih detalja i tehnoloških trilera. A nazivi Kanon, Sonata, Rondo i Duet neodoljivo usmeravaju tok priče u još neku vrstu umetnosti osim one vinske!

Slavoljub Jeremić rođen je pre 45 godina u Smederevu, muzičar, ljubitelj muzike, otac troje dece. Iako su Jeremići porodično proizvodili vino za sopstvene potrebe, zvanično je svoj vinski put započeo 2010. godine. Danas poseduje 3,5 hektara zasada merloa i belog sovinjona u punom rodu, dok kaberne kupuje od saradnika. Sa samo dve etikete, Kanon i Sonata, počeo je lagani i nenametljivi upliv na srpsko vinsko tržište, a već prve godine, sovinjon Sonata okarakterisana je kao veliko pozitivno iznenađenje. 
Potom sledi Duet, kupaža smederevke i sovinjona, namerno smeštena u niski cenovni razred, dok roze od merloa Rondo početkom 2014. godine definitivno zaokružuje vinsku paletu.

Datalje mozete procitati na  www.vino.rs