AKTUELNOSTI

SMEDEREVSKA PESNICKA JESEN U VINARIJI JEREMIC

 Kada nesto traje 50 godina i kada se sve vreme razvija i raste, onda zavrednjuje veliko poštovanje prema osnivačima, njihovom radu i trudu.

Pored toga to je i rezultat duhovnosti koji postoji kod svih Smederevaca. Mozda je nastao jos u dalekoj proslosti, u gradu prestonice i urezao se duboko u zidove starog grada. Daje nam jednu dodatnu vrednost bez koje se današnje Smederevo i ne može zamisliti.

Smederevska Pesnicka jesen, ove godine obelezila je 50 godina uspesnog postojanja. Pored raznih literalnih sadrzaja, od " Zlatni kljuc Smedereva, Zlatna struna, Zlatno slovce, Smederevski orfej, Zlatni ključić...." Pesnici iz celog sveta - preko 20 zemalja sa svih kontinenata, dali su internacionalnost ovoj manifestaciji.

Drago nam je što smo bili domaćini u završnom skupu pesnickih velikana kao i mnogobrojnih ljubitelja pesama.
Veza izmedju pesnika i vina oduvek je bila inspirativna. Nije slucajno sto se i zove Smederevska Pesnicka jesen, baš kada je i berba grožđa i vreme spravljanja vina.

Hvala osnivačima ovog divnog festivala, pesnicima, kao i svim smederevcima koji su dali svoj doprinos opstanku ovog pesničkog skupa. Nadamo se da ce trajati jos dugo, dugo godina!.