AKTUELNOSTI

JEDNO SNEŽNO I NEZABORAVNO VEČE... VINO I SEVDALINKA 25.01.2019.

 



Drugo u nizu tematskih večeri održano je 25.01.2019. godine u koncertnom prostoru Vinarije Jeremić pod nazivom " Vino i Sevdalinka" pravi kulturno umetnički i gastronomski događaj.

Sveobuhvatni osećaj zadovoljstva upotpunjavala su vina: Sonata, Kanon, Rondo, Merlot Terroire u spoju sa posebno prema vinima spravljenom hranom od strane prijatelja i saradnika Vojislava Stokića (budući restoran Barkola), njoki sa biftekom taljata u belom sosu od tartufa, pasta kaneloni u bolonjeze sosu, guščija pašteta, brusketi, krem sir blanše i baklava Barkola.

O bogatoj istoriji sevdalinki pričao je Dejan Tomić autor knjige " Pevane pesme srpskih pesnika". Čuli smo puno zanimljivosti na koje ni Unesko nije ostao ravnodušan. Konkretno, sevdalinke su trenutno u fazi upisa u svetski registar kulturnih vrednosti.

Lepa uvertira za vokal naše dive narodnih pesama Danke Stoiljkovic koja je uz harmoniku Vuka Kandića, pijaniste Duleta Jovanovic i gosta Ace Tirnanić upriličila gostima, a i nama jedno prelepo zimsko veče.