AKTUELNOSTI

Bićemo prvaci sveta...


Vinska Reprezentacija Slovenije u fudbalu ( “Združenje Vinarjev” ), aktuelni prvaci Evrope u konkurenciji fudbalera - vinara, posetila je našu vinariju kao prvu stanicu na rekreativnom druženju u Srbiji.

Pored iskusnih proizvodjača vina - od braće Šćurek iz Goriških Brda do Danila Štajera iz Štajerske oblasti, kao počasni član ekipe bio je živa legenda Jugoslovenske i svetske košarke - Ivo Daneu.

Da podsetimo: Ivo Daneu je bio kapiten i predvodnik Jugoslovenske Reprezentacije u košarci, nekadašnjih prvaka sveta i sigurno nosilac daljeg razvoja košarke na prostorima SFRJ, pa i šire.

Kako je sve to izgledalo, opisano je i u filmu "Bićemo prvaci sveta".

Pozitivna energija i pobednički karakter u duhu zajedništva se oseća u ovom sportskom velikanu, pa nije ni čudo što je bio kapiten te zlatne generacije koju i krasi pomenuti slogan “Bićemo prvaci sveta”.

Da li je on tajna formula za uspeh Slovenačke Vinske Reprezentacije u fudbalu ne znamo, ali njegovo društvo prija i uz čašu dobrog vina.

Kada su vina dobra onda se i granice pomeraju, kako u broju popijenih boca tako i u razdaljini između bivših sunarodnika.

Puno razmenjenih iskustava o načinu spravljenja vina, negovanju vinograda pa i nastupu na trzištu je bilo izrečeno uz generalni zaključak da su Kanon i Sonata vina koja puno obećavaju i da potencijal našeg Jugova nema granice.

Ispratili smo ih zadovoljne i pored pozitivnosti i marljivosti koju otvoreno prenose, poželeli puno sreće, naročito u finalnoj utakmici koja će se uskoro odigrati u Nemačkoj.